Saturday, December 28, 2013

get ready leaving 2013



assalamualaikum, lagi tiga hari ja nak masuk tahun baru 2014.rasa macam cepat sangat masa berjalan. aku still lagi tak percaya yang aku masuk from4 tahun depan. still lagi tak tahu nak ambik course apa. akaun okay kut, tapi tulah....hmm. i hate talk about future. kenapalah kena membesar. 

aku masih lagi didalam mode cuti okay, tak kesahlah lagi berapa hari lagi nak sekolah guwa tak kesah. barang sekolah pun banyak yang guna tahun lepas punya. sangat-sangat tak ada mode pergi sekolah tahu. hasrat aku adalah satu untuk pergi ke sekolah jumpa my bestie. seriously rindu nak jumpa dia. nak cerita macam-macam dengan, nak tawaf satu sekolah dengan dia, gosip dengan senang cerita nak buat semua benda dengan dia. rindu nak buat semua benda tu. hope aku still akan satu kelas dengan dia, even kalau bukan satu kelas pun, hubungan tu still sama. she is the great friend i ever meet selama aku hidup di atas muka bumi ni.

2013, tahun yang banyak mengubah aku, tahun yang sangat susah. i take it as a lesson. aku belaja yang yang people can be fake. tak semua akan bersama dengan kita bila kita susah. aku belaja yang people can hurt you a lot ect friend,crush, the person that you trust so much then betrayed you. the important things is you to stand up and realize that you deserve something better than the person how that give up on you. dan allah itu sebaik-baik perancangkan, allah place the certain person to let you down to teach you that you should never depend on anyone but Him. this year, people come and go. that is life. tapi harap sangat yang my bestie don't leave me. walaupun banyak lagi kawan dalam dunia ni tapi aku still lagi nak dia jadi bestie aku untuk selamanya, sampai aku dah ada anak, cucu, cicit. sebab untuk aku  berkawan dengan orang baru sangat susah. aku dengan strangers memang tak boleh bersama.

P.s-sometimes allah takes everything from you so that you may turn to Him. believe that allah will never let you down. have faith and make du'a.

Wednesday, December 18, 2013

nervous for tomorrow

Assalamualaikum dan selamat malam semua, semua mesti dah tahukan yang esok result PMR akan keluar. maka oleh kerana itu, aku merasa nervous di sini. dulu tak adalah secuak ni, time nak ambik result UPSR pun tak jugak secuak ni. aku tak tahulah bila aku nak ambik result SPM nanti macam mana. agak-agak sebelum masuk sekolah tu nak pengsan dah agaknya. 

it's me right now.

kawan: weh, result PMR nak dekat dah. aku takut weh. kau tak takut ke?
aku : mmh, lama lagi kut(lagi beberapa hari lagi). takde lah takut. cuak ja.
kawan: takut dengan cuak tu berbezaan dia lain ke?
aku : dah semestinya lain kut. tengok huruf pun lain kan. 

seriously, aku kata yang aku tak adalah takut sangat. tapi dalam masa yang sama jantung aku ni berdegup lain macam hari ni. so ini didalam kategori cuak lah kan. untuk mengelakkan daripada cuak ni, aku dah prepare apa yang perlu yang aku bawak untuk ke sekolah esok. walaupun aku tak tahu lagi aku akan pergi sekolah ataupun tak esok, sebab aku tengok mak guwa ilek ja, dia tak tanya pulak nak pergi sekolah pukul berapa? tapi preparation itu kan penting. 

apa yang aku akan bawak ke sekolah esok adalah handphone bersama earphone guwa. walaupun aku tahu sekolah tidak dibenarkan membawa handphone, tapi aku tak peduli aku nak jugak. dan aku membawa buku untuk dibaca disana. untuk mengurangkan kecuakkan, dan aku tahu bosan dekat sekolah tu. so buku itu sangat penting okay.

untuk sesiapa yang baca entri ini, esok awak nak ambik result PMR. i want to say good luck to you. semoga memdapat result yang cemerlang okay. 
jumpa di twitter. so bila ada ilmu kena kongsikan tak boleh pendam sesorang. selfish namanya itu. keep hwaiting guys. 

P.S-dear LUCK we're not playing hide and seek. i'm searching for you for many years. it's the time to come out now. 

Tuesday, December 10, 2013

dumbfounded

Assalamualaikum, benda ni nak cerita 3 hari lepas, tapi tak ada masa plus malas sebenarnya.HAHA well, saya dah kembali active berinstagram.(clap your hand semua) visit my IG okay http://instagram.com/hazllyn. nak promote ja janganlah nak marah-marah. kalau nak aku follow back your IG komenlah dekat photo tu. tulis "follow back". nanti i follow back okay.(cehh ajet-ajet ja, macam lah ada orang yang nak follow IG kau)


walaupun muka terkejut tapi dia tetap cantik. yang paling penting mata tu.

semenjak layan korean drama, aku mengenali perkataan ni DUMBFOUNDED. tak sia-siakan layan drama korea, dapat menambah vocabulary guwa. dumbfounded bermaksud terkejut, sama ja maksudnya dengan shock, tapi aku tak nak guna perkataan shock tu. sebab tak vogue. well, akukan memang suka be a different.

apa yang terkejutnya? di suatu pagi yang indah permai(puihh, tak payahlah nak mukadimah sangatlah). k, 3 hari lepas aku bukak blogger ni, tengok dashboard. bila kau dah tengok dashboard mesti kau akan nampak pageviews, post, follower semua benda tu kan. tetiba pagi tu pageviews guwa meningkat dengan drastic sekali. pageviews guwa ada 5 angka ja, tapi tak apa. nanti kita tunggu dia jadi 7 angka okay.(kau tunggulah sampai ke tua)

tengoklah di kotak merah itu.

aku tak tahu cammana boleh jadi seperti itu, itu adalah pertama kali yang terjadi semenjak aku berblogging ni. memang kerkejut gila okay. terima kasihlah kepada awak-awak semua yang membaca, menstalk dan blogwalking ke blog yang capuk ni. thanks everyone. 

P.s- be thankful for every struggle that you have. because you prove to yourself and the other that you can do it. 

Thursday, December 5, 2013

ADRIANNA SYAZ FIRST GIVEAWAY

Assalamualaikum. dari petang tadi hujan sampai sekarang, tapi nak reda dah hujannya. memandangkan sekarang tengah hujan, astro pulak macam tak bagi aku tengok tv. so aku nak buat aku entri untuk join giveaway syaz yang admire dekat hujan. cik syaz buat giveaway ni seminggu ja tau, maka korang kena join lelaju. syarat dia pun simple ja. hadiah dia gempak tak terkata. 


KLIK BANNER

sebut pasal hujan. the most part yang paling aku suka pasal hujan adalah dia berjaya untuk menarik guwa untuk pergi kepadanya. aku suka tengok hujan, walaupun agak sukar jugak untuk tengok hujan sebab titisan dia yang halus. bila kau concentrate ja kau akan nampak hujan itu. nampak tak betapa specialnya hujan itu. bau hujan pun aku suka. even bila aku pergi pantai bau pantai tidak berapa menyamankan. tapi aku suka bau hujan. then the part that i love, bila dekat dalam kereta nak pergi memana, then hujan suka tengok titisan yang ada dekat tingkat tengok dia mengalir, memang aku sangat suka tengok benda tu. tapi bila aku dah start tengok benda tu. aku dah tak fikir benda lain dah. kalau kau bercakap dengan aku pun confirm aku tak akan dengar. sebab aku kalau tengah fokus tu aku akan fokus kepada satu benda ja, sampai lupa benda lain. 

gambar hujan yang nak taruk di entri ini adalah. 
gambar dia vintage. cantik. i like it. tapi bila tengok betul-betul macam snowlah pulak.

see that guy? he look charming,(okay melting habis tengok gambar ni lelama)ini sepatutnya aku ada sebelah dia. baru gambar tu perfect, tak gitu. apa-apa pun i love it.

 kenalkan mereka. dalam cerita HSM3. tengah seronok-seronok menari tetiba hujan datang. that so romantic okay. aku pun suka jugak berdiri dalam hujan, then feeling lebih.

maaf syaz, letak gambar bebanyak. the truth nak letak banyak lagi, tapi rasa bersalah pulak dengan orang lain yang join giveway ni. yelah orang lain letak gamba seketul ja.tapi aku letak gambar berketul-tekul. i am not greedy. sorry again guys.